Onze geschiedenis

Dierenartsenpraktijk Bosweide opende in april 1973 haar deuren. De praktijk is destijds opgericht door Piet Kool, die inmiddels van zijn welverdiende pensioen geniet. Van het begin af aan heeft aandacht voor mens en dier centraal gestaan in onze praktijk. Meedenken met baas en bazin, hen laten voelen dat ze er niet alleen voor staan en helpen de weg te wijzen in de steeds verder toenemende diergeneeskundige behandelmogelijkheden en hierin keuzes te kunnen maken. Kortom zorgzaam bezig zijn is van meet af aan het motto.

Enkele jaren later heeft Peter Arends zich aangesloten bij de Bosweide. Eerst als dierenarts en later ook in de maatschap. Sinds 1992 is dit verder uitgebreid met Max van Toledo, waardoor de Bosweide geleid werd door dit diverse trio. Inmiddels zijn dhr. Kool en dhr. Arends met pensioen en is dhr. van Toledo op papier de eigenaar. Echter dragen wij met zijn allen de verantwoordelijkheid en zorg voor de praktijk.

De verhalen uit de oude doos zijn talrijk en worden met de jaren uiteraard steeds wonderlijker. Geweldig om soms met zijn allen, of met eigenaren van het eerste uur deze herinnering te kunnen delen. Onze oude OK, met sfeervolle groene tegels en houten inrichting heeft inmiddels plaats gemaakt voor een chique operatieruimte met 3 gasnarcose- en zuurstofapparaten, operatietafels en digitale röntgen. Hoe trots waren we, toen we voor het eerst gebruik konden maken van ons gasnarcoseapparaat. Een veel veiligere manier van narcose met minder risico’s. Inmiddels kunnen we ons niet anders meer indenken.

Begin 2000 begon de Bosweide letterlijk uit zijn voegen te groeien en heeft er een grote verbouwing plaats gevonden. Tijdelijk werden patiënten behandeld in de schuur en er was een geïmproviseerde wachtkamer op de oprit. Dit leidde soms tot hilarische taferelen tijdens een onverwachte regenbui, waarbij iedereen massaal onder het veel te kleine afdakje dook. Extra groot was het gemak toen de verbouwing erop zat. 2 ruime spreekkamers, een operatiekamer van alle gemakken voorzien , een aparte voorbereiding, röntgenruimte, ruime opname en quarantaine. Later hebben we nog een aparte ruimte bijgemaakt voor ons echo-apparaat en is het laboratorium met al onze in huis bloed- urine- en ontlastingsonderzoeken naar de zolder verhuisd. Wat prettig om zoveel mogelijkheden in huis te hebben om onze patiënten de juiste zorg te bieden.

Het aantal medewerkers is in de loop der jaren sterk toegenomen. De sfeer en de zorgzaamheid, door alle medewerkers gedragen, zijn onveranderd. Inmiddels bestaat ons enthousiaste team uit 4 dierenartsen en 7 volledig gediplomeerde paraveterinaire assistentes.

Naast het werk in de eigen praktijk verzorgen wij al tientallen jaren de diergeneeskundige behandeling en begeleiding van het dierenasiel in Ede. Ook zijn we een door de stichting Aequor officieel erkend opleidingsbedrijf voor paraveterinairen.

Er wordt weleens beweerd dat stilstand achteruitgang is. Zeker in de medische wereld is dit het geval. Waar wij de laatste ontwikkelingen volgen qua mogelijkheden in diagnostiek en behandeling, proberen wij dit ook uit te dragen in onze praktijk. Zo is onlangs de oprit volledig gerenoveerd, heeft ons oude logo plaats gemaakt voor een logo dat precies past bij de Bosweide en dragen wij allemaal een praktijkpolo. Zonder hiermee afbreuk te willen doen aan de persoonlijke en betrokken benadering van de Bosweide, willen we hiermee wel meegaan in de huidige tijd. Ook de komende jaren zullen er dingen blijven veranderen. 

Soms nemen we met weemoed afscheid van oude tijden, maar altijd met de bedoeling om onszelf te verbeteren en nog beter in te kunnen spelen op de behoeftes van u en uw huisdier. Dat is uiteindelijk waar het om draait in de diergeneeskunde. Om daarmee af te sluiten in ons nieuwe motto:

“Uw huisdier, onze passie”.