Goede voornemens

Op 1 januari vliegen de goede voornemens je om de oren: meer bewegen, gezonder eten, stoppen met roken. Iedereen is vast weleens het nieuwe jaar met een goed voornemen in gegaan, om dit vaak op 2 januari weer net zo snel uit het raam te gooien. Het is vaak lastig om goede voornemens daadwerkelijk vol te houden, maar met je lieve viervoeter aan je zijde moet dat vast makkelijker worden.

Goede voornemens? Je trouwe viervoeter helpt je!

Uit onderzoek is gebleken dat huisdiereigenaren gelukkiger zijn, minder stress ervaren en gemiddeld langer leven. Dat is toch al direct een mooie opsteker voor alle huisdiereigenaren. Laten we nu eens kijken hoe ons huisdier ons kan helpen onze goede voornemens te kiezen en deze ook echt vol te gaan houden. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze huisdieren zelf.

Meer bewegen

Een hond dwingt je al meerdere keren per dag een ommetje te maken, maar als we ons nou voornemen elke dag net een blokje verder te lopen of ook geregeld een goede boswandeling te plannen, dan komen we zo weer aan wat extra beweging. Niet alleen doe je je hond daar een groot plezier meer, ook onszelf doet het goed om in weer en wind er gewoon op uit te trekken.

Zoek uitdaging

Met de extra beweging houden we ons lijf gezond, nu nog iets om ook de geest fit te houden. Iets nieuws leren of nieuwe uitdaging zoeken is daar uitermate geschikt voor. Probeer een keer een nieuwe sport met je hond (behendigheid, flyball, jachttraining), ga aan de slag met clickertraining of maak je konijn zindelijk. Je zal merken hoe enthousiast je huisdier wordt van nieuwe uitdaging en hoe aanstekelijk dit werkt. Ook de band tussen baasje en dier wordt versterkt door samen nieuwe dingen te ondernemen. Een andere leuke uitdaging kan zijn om iedere maand een nieuwe plek te bezoeken. Nieuwe losloopgebieden, een strandwandeling of een nieuwe hondenplas, nieuwe gebieden ontdekken is zowel voor jezelf als je huisdier weer een leuke ervaring.

Meer rust nemen

Werk, huishouden, de kinderen, sporten en andere hobby’s, het lijkt alsof onze agenda’s steeds voller lopen. Gun jezelf, maar ook je huisdier, geregeld even rust. Vooral het gevoel ‘niks te moeten’ en even nergens anders mee bezig te zijn, geeft veel rust en nieuwe energie. Neem hierbij een voorbeeld aan je viervoeter. Lekker warm op een kussentjes voor de verwarming, of languit aan je voeten op de bank, wanneer het even kan zal je huisdier het ervan nemen. Helemaal niet erg om gedwongen te worden zelf ook even te blijven zitten, omdat je anders de kat op schoot wakker zou maken bij het opstaan. Neem het ervan en geniet!

Doe iets goeds voor een ander

Dit kan heel klein, bijvoorbeeld door aan te bieden om de hond van de buurvrouw die slecht ter been is mee te nemen voor een wandeling. Maar je kan ook op een andere manier helpen; doneer aan een dierenorganisatie of bied je aan als vrijwilliger bij het lokale dierenasiel. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe hond, kat of knaagdier, denk dan ook eens aan de asielen, waar heel veel leuke dieren zitten te wachten op een nieuwe eigenaar. Een echte win-win situatie!