Groot nieuws

Wat eraan vooraf ging

Als je dat zo schrijft, dan lijkt het zo eenvoudig, maar u moest eens weten hoeveel maanden, nee, zelfs jaren we hiermee bezig zijn geweest! Eerst de vraag of we wel willen verhuizen? De Bosweg hoort bij ons, daar zijn we mee vergroeid. Ruim 45 jaar geleden opgericht door Piet Kool, daarna uitgebreid met Peter Arends en uiteindelijk met 3 mannen aan het roer toen Max van Toledo zich hierbij aansloot. Sommigen van onze assistentes en zeker ook klanten zijn vanaf het prille begin trouw geweest aan de Bosweg, hoe kan je zoiets achterlaten?

Het grote nieuws; wij gaan VERHUIZEN

Mogelijkheden van verbouwen, aanbouwen, uitbreiden, een lift aanleggen… Ze hebben allemaal de revue gepasseerd. Het liefst hadden we precies op deze plek, waar toch onze wortels liggen, onze droompraktijk neergezet. Om heel veel en ingewikkelde redenen is dat niet mogelijk, dus wat doe je dan? Neem je genoegen met kwalitatief minder? De trap naar beneden, die naast stress bij honden aan menig medewerker een zere rug heeft bezorgd bij het tillen van grote honden. Het tekort aan spreekkamers, waardoor patiënten soms onnodig lang moeten wachten of er geen aparte ruimte is om ze in alle rust aan een infuus te koppelen. Het niet kunnen scheiden van honden en katten in de wachtkamer, om de stress ook daar tot een minimum te beperken. Allemaal diergeneeskundige concessies, die we voor onze patiënten niet willen maken. Dus WE GAAN VERHUIZEN!


Veel tekeningen, overleggen en beslissingen om te nemen.

Wij blijven onszelf

De diergeneeskundige zorg staat voorop. De sfeer, de warmte, de gezelligheid en het vertrouwde van de Bosweg, nemen wij als team voor u mee naar de nieuwe locatie! We verbranden onze schepen niet achter ons, maar we willen mee met onze tijd en garant kunnen staan voor de goede zorg die uw huisdier verdient. En wat gaat het mooi woorden! Al een jaar zijn we bezig met architecten, meubelbouwers, materiaalstalen etc om een mooie praktijk neer te zetten. Waar we veterinaire topzorg kunnen leveren, maar waar u zich ook welkom voelt, uw huisdier gezien wordt en u met een goed gevoel de deur achter u dicht trekt. Of nee, trek de deur maar niet dicht, deze staat gewoon voor u open! Even binnenlopen om te komen wegen, een zak voer op te halen of gewoon een praatje te maken, dat blijven we allemaal doen.


Bennekom zit in ons hart en zullen we niet gaan verlaten! We verhuizen naar de Kaardebol, op de kruising met de Molenstraat wordt de nieuwe praktijk gerealiseerd.

Wat wordt de nieuwe praktijk mooi

En WAT WORDT HET MOOI. Het is zo fijn om als team, en straks ook samen met u de praktijk van onze dromen te bouwen. We gaan iets neerzetten om trots op te zijn! Er zijn nog een hoop keuzes te maken voor de nieuwbouw. De locatie is rond, de tekeningen zijn af, maar we zijn er nog lang niet. Wat gaan we doen met de naam? Welke voorzieningen moeten er komen in de nieuwe praktijk? Wat vindt u belangrijk om te behouden van de Bosweg? Allemaal zaken waar we uw input voor nodig hebben!


Nu nog een grote, lege vlakte. Over een paar maanden ons nieuwe 'thuis'.

Update november 2021

Ondertussen wordt er druk gebouwd aan de Kaardebol en de nieuwe praktijk krijgt steeds meer vorm! Nu de buitenkant van het gebouw staat, is goed te zien hoe ontzettend veel ruimte we gaan krijgen. Het oppervlak van de begane grond van het nieuwe pand is 2x zo groot als de drie verdiepingen van het pand aan de Bosweg samen. Veel meer ruimte dus, en dan ook nog gelijkvloers. Doordat we meer ruimte gaan krijgen, hebben we straks de mogelijkheid voor een aparte wachtkamer voor honden en katten, 4 spreekkamers (nu 2) en 3 operatieruimtes (nu 1). Ook zal er bij de nieuwe praktijk betere parkeergelegenheid zijn.

 
Veel licht in de wachtkamer door de glazen pui. - Vloerverwarming. Lekkere warme voetjes bij ons in de praktijk!

Aangezien de nieuwe praktijk niet langer op de Bosweg zit, hebben we gekozen voor een nieuwe naam: ‘De Bosweide Dierenartsen’. Met ‘de Bosweide’ willen we oud met nieuw verbinden. We verwijzen niet alleen naar de oude Bosweg, maar ook de nieuwe locatie, gelegen tussen Bos en Weide. Het nieuwe pand moet een beetje voelen als thuiskomen en wij hopen dat de nieuwe naam ‘Bosweide Dierenartsen’ daarbij past!

Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een ander logo. Net als met de nieuwe naam, hebben we ook bij het logo geprobeerd het oude vertrouwde te behouden, maar toch mee te gaan met de verandering.

Update februari 2022

De verhuisdatum is bekend, en komt al snel dichterbij! We gaan open in het nieuwe pand op 28 maart. We zijn op 24 en 25 maart gesloten, om te zorgen dat we op 28 maart voor jullie klaar kunnen staan op de nieuwe locatie. Op dit moment wordt de praktijk aan de binnenkant verder aangekleed en zijn we bezig met de laatste zaken, zoals het uitzoeken van nieuwe bedrijfskleding en het maken van verhuiskaartjes.

Ook gaan we een open dag organiseren, zodat jullie niet hoeven te wachten tot je huisdier toe is aan vaccinatie of ziek wordt, om de nieuwe praktijk te kunnen bekijken. Zodra de datum bekend is, laten we het jullie weten.

 
De wachtruimte. - Een van de nieuwe spreekkamers.

Update maart 2022

De verhuisdatum komt heel dichtbij en wij hebben er zin in! Hieronder alvast een sfeerimpressie. Save the date: zaterdag 14 mei organiseren we een open dag van 10.00 – 15.00 uur. Meer informatie volgt nog. 

 

 

Blijf op de hoogte

Houd onze nieuwsbrief,  Facebookpagina en Instagram in de gaten. Laat uw stem horen, zodat we van de nieuwe praktijk, ook echt ‘onze praktijk’ kunnen maken, waar wij, u en uw huisdier zich thuis voelen!

Alleen met uw hulp kunnen we de mooie praktijk neerzetten die we voor ogen hebben.