De Bosweide Boekentips

Ben je nog op zoek naar leuke boeken over dieren? We hebben hier een aantal tips op een rijtje gezet, die we zelf mooi, grappig, ontroerend of nuttig vinden.

Als de kat het voor het zeggen had… - Liesbeth Puts

‘Als de kat het voor het zeggen had’ van Liesbeth Puts is het perfecte naslagwerk om het je kat helemaal naar de zin te maken. De vele mooie foto’s en praktische richtlijnen helpen iedereen om katten beter te begrijpen. Want zelfs het schattigste jonge poesje is van nature een wild roofdier. Hoe kan de kattenliefhebber verstaan wat zijn huisdier eigenlijk wil en beantwoorden aan zijn natuurlijke behoeftes?

Welkom puppy - Joke Monteny

Daar is hij dan, je nieuwe pup! Naast een heerlijk gevoel, heb je wellicht ook een hoop vragen. Je ontdekt de wereld door de ogen van je pup en je zal versteld staan hoe anders hij die ervaart. Zo leer je stap voor stap je pup beter begrijpen, waardoor de opvoeding een stuk vlotter zal verlopen en jullie samen een liefdevolle band kunnen opbouwen.

Maak je eigen jungle - Katja Staring

Hoe krijg je meer dierenleven in je tuin? Dit prachtig geïllustreerde inspiratieboek toont je de mogelijkheden in jouw tuin met nieuwe inzichten, talloze projecten, tips en trucs. Met inspirerende beelden en beschrijvingen en wonderlijke weetjes over meer dan 50 dieren die in ieders tuin kunnen voorkomen. Ontdek hoe je van je tuin een geweldige, gastvrije plek maakt voor allerlei dieren.

Zijn wij slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? - Frans verwaal

In ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’ maakt Frans de Waal een balans op: wat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter? Onderzoekers proberen zich steeds meer te verplaatsen in het standpunt van dieren en als je goed kijkt, blijken dieren een stuk slimmer te zijn dan we dachten. Dit is een fascinerend boek dat je op een werkelijk andere manier laat kijken naar wat dier én mens kunnen.

Dan neem je toch gewoon een nieuwe? - Antoinnette Scheulderman

Dan neem je toch gewoon een nieuwe is een eerlijk, ontroerend en bij vlagen hilarisch boek, vol intieme gesprekken over leven en dood. Een boek vol handvaten voor baasjes wier dier er nog is, maar die voorbereid willen zijn op het onvermijdelijke afscheid, voor mensen die worstelen met het verlies én voor hun naasten, die daar iets meer van willen begrijpen.

Kat vermist - Caroline Paul

Iedere eigenaar vraagt het zich weleens af: wat spookt mijn huisdier allemaal uit als ik van huis ben? Waar is hij als hij soms urenlang niet thuiskomt? Caroline Paul kon de onwetendheid niet meer aan en besloot het heft in eigen hand te nemen. Ze schreef het hartverwarmende kattenboek Kat vermist. Een waargebeurd verhaal over liefde, wanhoop en GPS-technologie.

De jongen, de mol, de vos en het paard - Charlie Mackesy, Arthur Japin

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden.

Marley and me - John Grogan (ook verfilmd)

John en Jenny nemen een puppy in huis. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Marley groeit al snel uit tot een niet te stoppen vierenveertig kilo zware stoomwals van een labrador retriever. Hij stormt door hordeuren, steelt vrouwenlingerie en sieraden, en sloopt alles waar hij zijn tanden in kan zetten. John Grogan brengt de hartverwarmende capriolen van de labrador tot leven – en laat zien hoe een grote, recalcitrante hond een gezin leert wat echt belangrijk is in het leven.

De paardenfluisteraar - Nicholas Evans (ook verfilmd)

De 13-jarige Grace en haar paard Pilgrim raken ernstig gewond. Annie, de moeder van Grace, gaat voor hen beiden op zoek naar heling en genezing. Haar odyssee brengt haar bij een bijzondere man: Tom Booker, de paardenfluisteraar. In de weken die volgen zullen de levens van alle betrokkenen voor altijd veranderen. Dit is een schitterend en indringend verhaal over liefde, een roman die ontroert en kracht geeft en die onvergetelijk is.

 

Donald Duck Special 6-2022 - Honden- en kattenspecial

In de dubbeldikke Donald Duck specials vind je nog meer spannende en grappige avonturen van Donald Duck, oom Dagobert, de neefjes, Katrien en andere bekende inwoners uit Duckstad. Deze special gaat over ‘dierbare verhalen uit Duckstad’, met onder andere vrolijke viervoeters zoals Twentse trekterriërs en kittige kittens. Met welke kant begin jij? Hond of kat?

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft - Werner Holzwarth/Wolf Erlbruch

Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader. De mol heeft een (stinkend) probleem en dat moet wel opgelost worden! De kracht zit in de humor van zowel tekst als beeld.

Van wie zijn deze billen? - Thorsten Saleina

Van wie zijn deze billen? Een boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren kinderen om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Dit speelboekje is leuk voor jong en oud!