Cat Friendly Gold Clinic

Cat Friendly

Een bezoek aan de dierenarts is voor de meeste katten erg stressvol. Bij Bosweide Dierenartsen vinden we het belangrijk dat we zoveel mogelijk doen om die stress te verminderen. Om dat te bereiken werken we volgens de Cat Friendly richtlijnen van The International Society of Feline Medicine. Onze praktijk heeft het Cat Friendly Gold certificaat. Dat betekent dat onze manier van werken en ons pand aan de hoogste eisen voor een Cat Friendly Clinic voldoen. 
 

Cat Friendly consult

De consulten vinden plaats in de speciale kattenspreekkamer. In deze spreekkamer zijn honden verboden. Verder maken we gebruik van rustgevende feromonen, dit zijn stofjes die alleen katten opmerken en die een kalmerend effect hebben. We gaan met geduld en respect om met uw kat. Sommige katten worden het liefst onderzocht terwijl ze in de reismand blijven zitten (tip: koop een reismand waar de bovenkant af kan), andere katten zitten graag op een zachte handdoek op tafel. Ook zijn er katten die eerst een rondje door de spreekkamer willen lopen, voor ze de rust hebben om zich te laten onderzoeken.

Sommige katten hebben zó veel stress, dat we adviseren om thuis een kalmerend middel te geven voordat u naar de praktijk toe komt. Dan heeft uw kat minder spanning tijdens het consult, en is het voor ons ook mogelijk om uw kat beter te onderzoeken.

Ook is er de mogelijkheid om de dierenarts aan huis te laten komen. Dit kan een uitkomst zijn voor katten die vooral veel stress ervaren van de reis naar ons toe of erg bang zijn in een vreemde omgeving.
 

Cat Friendly Friendly pand en materiaal

Onze praktijk is ingericht om katten te kunnen behandelen met zo min mogelijk stress.

Zo heeft onze wachtkamer een apart gedeelte voor katten met een ‘kattenparkeertoren’. Door de reismand hier in te zetten kan een kat andere katten en honden niet zien. Ook zitten katten in een stressvolle situatie liever op hoogte, dan op de grond. Zoals eerder al beschreven hebben we een speciale kattenspreekkamer.

Soms is het nodig dat een kat een tijdje bij ons in de opname verblijft. Gelukkig hoeven ze dan niet tussen de honden te zitten, want we hebben een aparte kattenopname. Ook krijgen ze een kattenkasteel in hun verblijf. Daar kunnen ze zich in verstoppen, of er bovenop zitten zodat ze van hoogte in de gaten kunnen houden wat er allemaal gebeurt. 
 

Cat Friendly zorgen voor uw kat

Rondom het bezoek bij ons is er voor een kat ook al stress, door het transport naar de praktijk en weer naar huis. Zit een kat al erg hoog in de stress bij aankomst op de praktijk, dan is het lastig om dat stressniveau bij ons weer omlaag te krijgen.
Verder kan een kat thuis ook stress ervaren door medicijnen die gegeven moeten worden, of doordat de voeding veranderd wordt.

Hieronder zijn een aantal handige links te vinden die u kunnen helpen om thuis zo katvriendelijk mogelijk voor uw kat te zorgen:

Uiteraard kunt u bij ons terecht voor vragen en kunnen we het toedienen van medicijnen voordoen.


 

“Een bezoek aan de dierenarts is voor de meeste katten erg stressvol. Bij Bosweide Dierenartsen vinden we het belangrijk dat we zoveel mogelijk doen om die stress te verminderen.”